مراسم نماز جمعه 23 دی 1401 شهرستان قائم شهر با اجرای جناب آقای سعید طبری آغاز ، و پس از اقامه اذان ظهر با نوای جناب آقای سید رضا میرزاآقایی ، خطبه های نمازجمعه توسط امام جمعه قائم شهر و نماینده مردم استان مازندران در مجلس خبرگان رهبری قرائت شد.
ابوالشهیدین آیت الله معلمی در آغاز خطبه ی اول با قرائت آیه شریفه ی 31 سوره مبارکه محمد«ص» کلام الله مجید ، فرمودند:امیدواریم خدای رحمان امتحان همه ی ما را سهل و آسان بگیرد ؛ اگر امتحان سخت بشود ، گرفتاری انسان سخت تر میشود .
به همه ی ما توفیق آن دهد که آنی و لحظه ای از یاد او غافل نباشیم . غفلت از یاد خدا ، زمینه ساز گرفتاری های فراوان رفتاری و اعتقادی و اخلاقی میشود .
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به آیات مبارک سوره ی محمد«ص» کلام الله مجید فرمودند: آزمایش الهی عرصه های مختلف دارد . کاسب و بازاری یک جور امتحان میشود ، کارمند دولتی یک جور امتحان میشود ، طلبه ، کارگر کارخانه ، کشاورز ، همه به نوعی امتحان میشوند. همه ی اقشار به تناسب کارشان در معرض امتحان الهی قرار میگیرند . خداوند به بندگانش اتمام حجت میکند و به او فرصت و میدان میدهد و سلامت میدهد و روزه ی ماه رمضان میخواهد ؛ مال و مکنت میدهد ادای خمس میکند .
خطیب نمازجمعه شهرستان در آغاز خطبه دوم با ذکر اله و اهداء سلام به محضر آل الله و ، دعوت خود و جمیع نمازگزاران به تقوای الهی فرمودند: امروز سالروز ولادت حبیبه ی خدا صدیقه ی اطهر فاطمه ی زهرا «س» است . زنی که فرزند خاتم الانبیا است . زنی که همسر ولی خدا علی مرتضی است . زنی که مادر حسن و حسین سیدی شباب اهل الجنه است . این ولادت با سعادت را به همه ی شما مومنین تبریک عرض میکنم . به این مناسبت امروز در تقویم جمهوری اسلامی ، به عنوان روز زن ، یا روز مادر نامگذاری شده است . در کلمات معصومین آمده است نسبت به مادر ، مومن مراقب باش. پایبند مادرت باش . برای خاطر اینکه بهشت زیر پای مادرت است . رضایت مدر ، دعای مادر اثرات بسیار ارزنده و سازنده و خوبی برای انسان خواهد داشت . نعوذ بالله اگر خدای نکرده مادری نفرین کند فرزند را با دلشکستگی ، آنوقت عذاب دردناکی برای آن انسان پیش رو خواهد بود . باید همه به خدا پناه ببریم و از خدای رحمان طلب توفیق که بتوانیم در برابر پدر و مادر ادای وظیفه کرده باشیم و فرزند خَلَف و وظیفه شناس و مؤدب و حق شناسی بوده باشیم . بر همه ی اهل ایمان ، بر همه ی شیعیان ، بر همه ی مادران ، خانم ها ، مبارک باشد سالروز ولادت حبیبه ی خدا . همچنین امروز مصادف است با سالروز یکی از ذراره ی پاک علی و زهرا ، یکی از سلاله ی رسول خدا ، امام راحل «ره» ، او هم تولدش هم زمان با بیستم جمادی الثانی ، سالروز ولادت صدیقه ی اطهر اتفاق افتاد؛ نثار روحش همه با هم صلوات .
رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر شهرستان قائم شهر افزودند: هفته ی گذشته به مناسبت دو مناسبت مهم ، رهبر معظم انقلاب دو سخنرانی داشتند با نکته های بسیار مهم و حساس. اولاً تأکید داشتند که یوم الله ها را زنده نگه بدارید . به فراموشی سپردن یوم الله ها تلاش دشمن و عوامل دشمن است . یوم الله 22 بهمن و 9 دی و واقعاً همین سیزده آبان امسال و 19 دی در سال 56 ؛ از همین سال 56 چهل و چند سال گذشت ، اما واقعاً حادثه ی یوم اللهی بوده است ، به این معنا که فرزند رشید امام ، مرحوم حاج آقا مصطفی که واقعاً فاضل و عالم و برجسته بودند ؛ امام اهل تعارف نبود که از فرزند خود تعریف کند ، ولی گاهی آدم بر اساس علاقه و وابستگی میخواهد از فرزندش تعریف کند ، ولی گاهی فرزندان یک فضائلی دارند که ممکن است اگر پدر بخواهد بازگو کند سختش بیاید و شنونده خیال کند فرزندش است و دارد تعریف میکند ، ولی نه خیر ، بلکه بعضی از بچه ها ارزندگی خاصی دارند . آقا مصطفی از آنها بود ؛ امید آینده ی اسلام بود . حالا به یک صورت بسیار مرموزی او را به شهادت رسانده بودند ؛ میخواستند بشکنند امام را ، میخواستند بگیرند روحیه ی امام را و خیالشان از امام جمع بشود ؛ اما دیدند نه خیر بلکه به عکس و قرص و محکم و محکم تر از دماوند ایستاد امام و مرگ فرزندش را تحمل کرد . اصلاً تعبیر به این که از الطاف خفیه ی الهی است و به خدا پناه میبرم و صبر میکنم . و بعد دیدند در ایران یک بازتابی ایجاد کرد . برای مرحوم حاج آقا مصطفی در قم و مشهد و اصفهان و تبریز مخصوصاً مراسمات بزرگی گرفته بودند . وابستگان به دربار ، استیحاش پیدا کردند ، خواستند به نوعی تضعیف و تحقیر کنند ، یک مقاله ای را به یک نام مستعار جعلی دادند که روزنامه ی اطلاعات آن ایام ، با عنوان استعمار سرخ و سیاه تیتر زد ، که بگویند مثلاً شاه و نظام شاهنشاهی با استعمار مبارزه میکند . چه استعمار سرخ باشد ، که منظورشان کمونیستی و شوروی بوده ، و چه استعمار سیاه که حالا آمده بود نعوذبالله مرحوم امام را بعنوان مظهر استعمار سیاه معرفی کند . 17 دی ماه همان 56 بود ، این روزنامه منتشر شد ، همان روز که روزنامه اطلاعات به قم رسید ، عده ای این روزنامه را گرفتند آوردند در ملأ عام آتش زدند روزنامه را و پسفردا نوزدهم ، کل اقشار قم ، و واقعاً کسبه و بازاری ها تعطیل کرده بودند و طلاب و روحانیون و همه اقشار آمده بودند به صحنه ؛ آنها مستأصل شدند ، خیال کردند اگر خشونت کنند مردم میترسند و کنار میروند . لذا جمعیت را به گلوله بستند و عده ای را به شهادت رساندند و اربعین شهدای قم ، تبریز خروشید ، و واقعاً غیرتمندان آذری خوب به میدان آمده بودند و آنها هم عده ای از ایشان شهید شده بودند و در اربعین شهدای تبریز ، یزد و اصفهان و جای جای ایران ، تا به 22 بهمن 57 به پیروزی انقلاب عظیم اسلامی منتهی شده است . لذا سرآغاز حرکتی که به پیروزی رسیده بود انقلاب. هرساله هم رهبر معظم مقید است برای دیدار با مردم قم که فرصتی باشد برای بازنگری این پرونده .
آیت الله معلمی افزودند : همه وظیفه دارند اولاً حقایق را خوب خودشان بشناسند ، و بعد هم معرفی کنند . ببینید ، این که بعضی از سیاسیون در طول این مدت 40 سال ، هر وقتی که دشمنی آمریکا شدت پیدا میکرد و هر وقتی که فریاد مرگ بر آمریکای ایران رسا تر میشد ، میگفتند چرا دشمن تراشی میکنید و کوتاه بیایید و این حرف ها . آخر ببینید عزیزان ، رهبری خیلی زیبا و شفاف و آیینه وار دشمنی آمریکا با جمهوری اسلامی و ملت ایران را بیان فرمودند که : [روزی که ملت ایران تصمیم گرفتند نظام شاهنشاهی را سرنگون کردند ، جمهوری اسلامی به پا کنند ، آنروز ایران را از حلقوم آمریکا در آوردند . آمریکا از آن لحظه کمر بسته برای نابودی انقلاب .] در این اغتشاشات اخیر هم رهبری فرمود که : [اینها همه ی مقدمات را فراهم کردند . از اینکه این قدر کسی برای رسیدن به یک هدف ، تلاش کند ، مقدمات کار را و همه چیز را جابجا کند ، این خودش یک هنر است ، اما چرا شکست خوردند؟ چون محاسباتشان غلط بود. ]ببینید ، شبیه به قصه ی طبس که آمریکایی ها با هواپیماهای غول پیکر نظامی آمدند در طبس پیاده بشوند و از آنجا به وسیله ی هلیکوپتر به سمت تهران بیایند . موتور سیکلت های مخصوص نظامی و برای کارهای براندازی پیاده کردند ، تجهیزات آوردند . اصلاً همکاری و هماهنگی با بعضی از دستگاه های آن ایام و با شهربانی و ژاندارمری و ارتش داشتند . هماهنگی ها را به نظر خودشان کامل انجام داده بودند . مثلاً سنجیده بودند که اگر شهربانی بخواهد به میدان بیاید چگونه عمل کنند و اگر ارتش بخواهد به میدان بیاید چطور ، و این سنجیدن ها را لحاظ کرده بودند ، ولی تنها چیزی را که به فکرشان نمیرسید این بود که اگر خدا بخواهد انقلاب را نگه بدارد ، با خدا چگونه باید جنگید؟ آمدند برای مهیا شدن در صحرای طبس ، گرفتار طوفان باد و شن شدند که خود هواپیماهای آمریکایی ها به هم برخورد کرده بودند و در آسمان به هم خوردند و افتادند . حالا اینجا در این اغتشاشات شما ببینید که چقدر جفا است که بعضی از سیاسیون کج فهم و یا احیاناً وابسته به بیگانه ، این اغتشاش را تعبیر به اعتراض میکردند که بگویند مثلاً مردم از گرانی اعتراض دارند . خب آخر این گرانی از کی شروع شد و به اینجا ها رسیده است؟ بله مردم که از گرانی ناله و اعتراض دارند حق است ، ولی به تعبیر خود رهبر معظم ، آیا چاره اش آتش زدن اینجا و آنجاست و آتش زدن گرانی را از بین میبرد؟ آیا آنها که آمدند اغتشاش کنند ، برای این بود که ارزانی برای شما بیاورند؟ آیا آنها برای نقاط ضعف دولت آمدند اغتشاش کنند یا آمدند که نقاط قوت را تضعیف کنند ؟ ببینید ، خیلی تلاش کردند که دانشگاه ها را مضطرب کنند و دانشگاه ها تعطیل بشود . چرا که پیشرفت های علمی از دانشگاه ها و دانش سرا ها و دانشکده ها پیدا میشود . مراکز علمی را خواستند متزلزل کنند ، تا قدمهای موفقیت به سمت ساختن ایرانی آبادتر را جلوگیری کنند . مهندسی دشمن در این اغتشاشات کامل بود و آنچه که برای سرنگونی یک نظام نیاز بود را طراحی و محاسبه و تهیه کردند ، غافل از اینکه درست است که مردم ایران گرانی و سختی دارند ، اما این نظام را و این انقلاب را با جان عزیزان خود ، با جان انسان های مومن ، انسان هایی که اسوه ی آنها مثل حاج قاسم ها بود به ثمر نشاندند . حالا کوچک تر از حاج قاسم ، ولی با همان سنخ و سو ، در همه ی شهرهای ایران بودند و هستند و خواهند بود . به کوری چشم دشمن ، پای این علم ، پای این نظام و این ولایت ایستاده اند و تا ظهور ولی الله الاعظم نسل های آینده ادامه خواهند داد .
امام جمعه قائم شهر افزودند: فردا سالروز انتصاب رهبر معظم انقلاب به امامت جمعه تهران در سال 1358 بعد از فوت مرحوم آیت الله طالقانی است . مرحوم آقای طالقانی از سوی امام به عنوان امام جمعه ی تهران ابلاغ داشت ، ولی در اثر بیماری به رحمت حق پیوسته بود ، در شرایطی که خیلی از بزرگان در تهران بودند آن ایام . مرحوم آیت الله اردبیلی و شهید بهشتی و آقای هاشمی و خیلی ها بودند ، ولی مرحوم امام«ره» نه بعنوان امام جمعه موقت ، بلکه ابلاغ امامت جمعه ی تهران ، بدون قید موقت را فرمودند. باقی همه موقت بودند و هستند . این خیلی معنا داشت آن ایام . آنهایی که نکته سنج بودند میفهمیدند ، که با حضور بعضی از بزرگان و شخصیت های علمی و سیاسی ، اما نظر امام راحل به شخص رهبر معظم انقلاب بوده است و بعد از ارتحال امام به رهبر پیشنهاد شد که حالا کسی را بعنوان امام جمعه تهران منصوب کنند ، فرمودند که من به فرمان امام و به همان ابلاغی که امام دادند خدا را شاکرم و افتخار میکنم ، و لذا کسی را به عنوان امام جمعه ی تهران مطلق معرفی نکردند و همه ی امام جمعه های دیگر تهران ، امام جمعه ی موقت هستند .
آیت الله معلمی فرمودند: ان شاءالله بعد از اقامه نماز همه با هم راه می افتیم . ببینید ، انواع مختلف شیطنت ها را و اذیت ها و آزار ها را دشمن روی کار آورد . خیال میکردند که مثلاً روحیه را خورد میکنند . در روزنامه هایشان مطلب بنویسند علیه رهبری و کاریکاتور درست کنند برای استهزاء. خیال میکنند میتوانند به چهره ی آفتاب خاک بپاشند ، در حالی که خورشید فروزان همواره میتابد ؛ پیغمبر خدا را نعوذبالله مجنون میخواندند . آیا از منزلت پیغمبر خدا کاسته میشد؟ نه خیر . الآنه هم دنیا باید ببیند که ملت ایران پای علَم امامتی که از اهل بیت عصمت و طهارت رسیده است ثابت قدم و استوار ایستاده است .
در قسمت پایانی خطبه دوم ، اسامی شهدایی که هفته ی پیش رو سالگرد شهادت ایشان است توسط آیت الله معلمی قرائت شد.
در پایان خطبه ها ، نمازجمعه شهرستان به امامت ابوالشهیدین آیت الله معلمی و تکبیر نماز با نوای جناب آقای سید رضا میرزاآقایی اقامه شد.
در بین الصلاتین جمعه و عصر ، جناب آقای یعقوبی (رئیس اداره کمیته امداد امام خمینی«ره» قائم شهر) ، به ایراد بیاناتی پیرامون اهدای 41 کمک هزینه جهیزیه به نوعروسان نیازمند در مراسم نمازجمعه پرداختند.
پس از اقامه مراسم نماز جمعه ، نمازگزاران و مردم ولایتمدار شهرستان قائم شهر ، در حمایت از مرجعیت ، رهبری ، عفاف و حجاب راهپیمایی کردند .